Green Gables

Op 6 februari 2006 ben ik begonnen aan vijf en een halve week invalwerk in oost-Londen, op Green Gables Montessorischool. In veel opzichten het tegenovergestelde van Eridge House, maar in ieder geval weer een bijzondere ervaring. Green Gables betekent: Groene geveltoppen.. hmpfffr..... :Oost-Londen staat vol met goedkope flats en er dendert de hele dag zwaar verkeer door de straat waar de school aan ligt, die komsich genoeg "the Highway" heet. Uiteindelijk heb ik er 5 1/2 week gewerkt, in een zeer multicultureel team.

De school heeft ook een website: http://www.greengables.org.uk/

Ik werkte in 'the primary class' en heb de oudste kinderen van de school, 5 tot 7 jarigen, ofwel year 1 and 2. Interessant, omdat het voor mij mijn eerste middenbouwgroep was. De klas heeft 9 Kinderen.

De school staat in Wapping, niet bepaald het mooiste stukje Londen en ontvangt kinderen van 3 maanden tot 8 jaar. De lokalen bevinden zich inde crypte van een kerk (onder de grond dus!) en hebben wel ramen, maar die kijken uit op de blinde muur van het trapgat.

In Londen vind je enorm veel scholen die gevestigd zijn op een dergelijke goedkope lokatie; het zijn veelal nurseries en independent schools.

Vreemd genoeg betaalt het werk op een priveschool of independent school een stuk slechter dan een staatsschool, maar de klassen zijn ook aanzienlijk kleiner.